NSK lead+speed

Het NSK Lead is een jaarlijks terugkerend evenement waar studenten van klimmend Nederland strijden om de eretitel beste studenten sportklimmer van het jaar!

Hiervoor wordt in een klimhal een groot scala aan klimroutes uitgezet, die het strijdtoneel vormen voor de klimmers. De dag begint met het klimmen van kwalificatieroutes, waarna de dames en heren die tijdens de kwalificatie de meeste punten hebben weten te scoren doorgaan naar de finale. De dame en heer die het hoogst weet te komen in de finaleroute zullen ervandoor gaan met de titel. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen voor de deelnemers van dit evenement.

Dit jaar zal er voor het eerst naast lead ook een speedklim-categorie zijn. Hiervoor zullen deelnemers in zo kort mogelijke tijd de top moeten bereiken van de enige officiƫle speedklim-wand van Nederland. Ook hier zullen de best gekwalificeerde deelnemers het tegen elkaar opnemen in een finale.

Naast klimmen zijn er ook een hoop leuke side-events, waarbij tevens mooie prijzen worden weggegeven. Zo blijft het evenement ook leuk voor de student die niet bijzonder hard klimt.